En søndag på udflugt fra Fladhøjgård
Gerhard Wiechert og familie havde inviteret TKS til køretur i det vestjyske landskab. Jeg havde fornøjelsen af at være med på Niels Scheldes vogn med Niels Peter Cooks heste forspændt.
Vi mødtes kl. 9 til kaffe/the, rundstykker, ost, pålæg, marmelade og ikke at forglemme en lille en til halsen.
Efter dette gik turen ud i det smukke landskab. Turen gik gennem skov, og turen bød på udfordringer for alle. Det var længe siden, vejene var blevet planet, så der var nogle gode bump på vejen, men samtidig en unik naturoplevelse.
Efter 11 km var der rast, hvor Gerhards kone stod klar med trailer med hø og vand til hestene og drikkevarer til gæsterne. Det var en rigtig god idé med høet, som gjorde, at alle heste stort set kunne stå pænt ved siden af hinanden, så kuskene kunne spise i fred og ro.
Derefter gik turen retur, hvor der var ekstra udfordringer for de, der havde lyst, - det var der to kuske, der havde – og resten kunne skridte stille og roligt hjemad.
Hjemme igen var der dækket op til kaffe og hjemmebag.
Alt i alt en rigtig dejlig dag, som jeg gerne på deltagernes vegne vil sige tak til familien Wiechert for. Jeg er sikker på, mange ser frem til en ny tur i området.
Venlig hilsen
Hanne

Trekantens Køreselskabs kuske til landsstævne i Revsø.
TKS havde fire kuske til landsstævne i Revsø
Det blev lidt af en udfordring om fredagen, da det var et voldsomt regnvejr natten til fredag. Dressuren måtte udsættes, da det stadig var et voldsomt tordenvejr, men kl. 10 kunne den første kusk køre på banen.
Anette Holst Irming og Peter Brun kørte 2-spand pony svær. Peter tog førstepladsen og Anette tog 2. pladsen.
I 1-spand pony svær deltog Niels Schelde Petersen, som tog den samlede 1.-plads. Niels deltog også med 2-spand i klassen middelsvær. Også denne klasse vandt Niels samlet.
Niels Peter Cook Jensen deltog i 2-spand middelsvær, hvor han fik en 4.-plads.
Alt i alt en rigtig god weekend for TKS. Det tegner godt for DM, som jo foregår i Revsø i juli.
Tillykke til vinderne.
 
Med venlig hilsen
Hanne Hedegaard

Så havde vi igen en pragtfuld tur i Vejle Ådal Kristi Himmelfartsdag.

Vi var 11 hestevogne, 3 ryttere og i alt ca. 50 glade deltager på den 14 km lange tur fra Spjarup, ad Bindeballe stien til Ravning broen i Vejle Ådal.
Tak til alle deltagere.
Hilsen Tove og Knud.
Billeder fra turen kan ses på dette link:

https://www.icloud.com/photostream/da-dk/#A9532ODWBYJzD

 

2013


 

Den 31. august 2013 klubstævne/Top Cup

Der afholdes klubstævne/Top Cup på Husmandsvej 2, 6621 Gesten. Der køres som vanligt dressur om formiddagen, direkte derefter køres forhindringskørsel, som gennemkøres 2 gange, hvoraf den bedste tæller i det samlede resultat. Om eftermiddagen køres maraton, der består af 3 forhindringer, som gennemkøres 2 gange. Der er mulighed for kun at deltage i en del af stævnet, hvis hest/kusk ikke er klar til hele pakken.


Tur ud i det blå den 17. august
Lørdag d. 17/8 var vi på tur ud i det blå oppe ved Susanne og Peter Brun.
Det var Kirstines 1 års fødselsdag, så vi havde inviteret hele familien med. Vi havde en rigtig hyggelig dag, med fantastisk vejr.
Susanne og Peter havde lavet kaffe og sørget for rundstykker da vi kom derop, og så skulle vi endelig ud og køre tur. Det var en dejlig tur, med en utrolig god udsigt, og i forskelligt terræn på både asfalt og grusveje, brede og smalle veje, samt op og ned i bakke dal. Vi holdt pause ved en lille sø, det tror jeg både heste og børn trængte til. Vi andre tog nu heller ikke skade af en lille drikkepause. Så gik turen videre i det dejlige landskab. Man kan godt blive lidt misundelig på alle de grusveje, det er vi desværre ikke vandt til.
Da vi nåede hjem med de i alt 4 ekvipager, havde Susanne tændt op i grillen, og der blev grillet pølser til alle. Vi siger tak for en god dag og en fremragende tur.
Familien fra Klattrup.
 

Nordisk mesterskab 2013
Selvom det nu er lidt tid siden – vi er jo nogle, der har holdt ferie – synes jeg alligevel vi lige vil nævne, at TKS havde 2 kuske til NM på Holtegård. Begge kuske gjorde det rigtig godt. Således vand Anette Holst Irming både dressur og maraton, men satte desværre det hele til i keglerne. Hun blev således nr. 2 ved NM.
Niels Schelde Petersen gjorde det også rigtig godt, således vandt han både maraton og keglekørsel. Desværre var det ikke nok til at være blandt de 3 bedste, men han kunne dog trække sig tilbage som anden bedste dansker samlet.
Tillykke til begge.
Venlig hilsen Hanne
 
 
Køresamling, Vejle Ådal Kristi Himmelfartsdag den 9. maj
Trods skiftende vejrudsigter artede vejret sig eksemplarisk og jeg tror, at alle nød turen ud af naturstien fra Lystfiskerparadiset, hvor vi bor, helt ud til Ravningbroen. Der havde vi adgang til en en dejlig eng hvor solen skinnede og vi alle kunne nyde den medbragte frokost.
Vi var 12 hestevogne af varierende størrelse og antal passagerer. Omkring 55 deltagere i alt. Som vi plejer, så sluttede vi med kaffe og hyggeligt samvær på terrassen hos os.
Tak til alle deltagere fordi i bidrog til en dejlig dag.
Hilsen Tove og Knud

 

Den 20. april 2013
Der afholdes klubstævne på Husmandsvej 2, 6621 Gesten. Der køres som vanligt dressur om formiddagen, direkte derefter køres forhindringskørsel, som gennemkøres 2 gange, hvoraf den bedste tæller i det samlede resultat. Om eftermiddagen køres maraton, der består af 3 forhindringer, som gennemkøres 2 gange. Der er mulighed for kun at deltage i en del af stævnet, hvis hest/kusk ikke er klar til hele pakken.

 

Besøg på Stutteri Calbar Arabians i Veerst den 16. marts
Både omgivelser, hestene og fremvisningen var imponerende. Christine og hendes hjælpere fremviste de smukke araberheste, så vi alle blev klogere på, hvad denne race kan, og hvad den benyttes til.
Tak for et fint arrangement.
/Knud

Lørdag den 9. februar afholdt TKS stævne i Egtved.
Vi vågnede op til en meget kold dag, men alle var heldigvis friske og mødte op. Resultatet kan se på vedhæftede.
Vi siger tak for en god dag til både deltagere, hjælpere og dommer.2012


 

TKS'er til indendørs stævne i Revsø.
Jeg har desværre ikke billede af alle, da kulden gjorde, at hjemmet trak lidt mere end en kold ridehal.
Hilsen Hanne


Pløjning - Nordisk mesterskab og Landelsmesterskab
Afholdt den 22. september 2012 på Husmandsvej 2, 6621 Gesten.

SÅ BLEV DET DAGEN DERPÅ
Og hvilken dag. TKS havde for et års tid siden budt ind på at arrangere NM i pløjning. Det har været en stor opgave at løfte for så lille et selskab, men med mange gode hjælpere lykkedes det heldigvis.
Fredagen bød på regn i lange baner, så det var med lidt bæven, vi så frem til lørdagen. Heldigvis var vejrguderne med os og lukkede for sluserne. Det var koldt men tørt.
På dagen måtte vi desværre modtage et enkelt afbud, men ellers var de øvrige
14 pløjere klar til kamp, og det blev spændende. Stævnet blev åbnet kl. 8.30 af Vejens Borgmester Egon Fræhr. Jørgen Konge var forbi om formiddagen, og speakede stævnet, så der var fuld gang i den hele dagen.
Udover NM var der også jysk mesterskab og landsdelsmesterskab.

Det nordiske mesterskab blev vundet suværent af stævnets alderspræsident Tage Schelde Petersen foran Jan Blume. (Alle resultater kan ses andet sted på siden).

Det jyske mesterskab var meget tæt, men også her tog Tage det sidste kort hjem.

TKS kunne således fejre deres æresmedlems flotte præstation ved festen om aftenen. Der er ikke tvivl om, at det var en træt, men også meget glad Tage, der modtog præmien efter konkurrencen.
Vi andre kan så tænke på, at alder er ingen hindring for at dyrke hestesport.
Tilsammen havde denne ekvipage 132 års erfaring, idet begge heste er 26 år gamle. Det bliver vist svært at hamle op med.
VI ØNSKER NATURLIGVIS STORT TILLYKKE.
Vi vil samtidig gerne takke alle hjælpere og sponsorer uden hvilke, dette stævne ikke kunne lade sig gøre.
Med venlig hilsen
Hanne

 

 

Pløjeudvalget vil gerne sige tak til TKS for et rigtigt fint pløjestævne.

Der blev fundet nogle meget værdige vindere af de enkelte mesterskaber (se resultatliste andet sted) Jeg vil hellere skrive lidt om alt det andet, der foregår på sådan et stævne. Vi ankommer alle tidligt, hilser på hinanden. Der er ikke rigtigt nogen, der siger noget. Kaffen skal bare overstås, så vi kan komme ud og prøve jorden og kigge de andre lidt ud. Går det dem godt?
Hvad med mig selv? Det skulle gerne blive lidt bedre, ellers kan du vist godt køre hjem igen kammerat. MEN det er sådan, det skal være. Det er den måde, vi bliver klar på, og så skal der pløjes. Det må man så sige, at der blev. Kvaliteten i alle tre afdelinger var meget høj. De, der fik de laveste antal point, ville have ligget i toppen for ti år siden, godt gået.
Så var der hestene. Alle heste var meget velplejede og velopdragne; Det er altid en meget stor fornøjelse at se de norske og svenske spand. De havde faktisk to hingste med. Hørte i dem? Jeg gjorde næsten ikke, og var der en af dem, der lige skulle gøre lidt reklame for sig selv, fik den omgående besked på, at det var ikke nu. Der var heldigvis også et par nyere pløjere. Det var dejligt, velkommen til. Så blev det middag og snakken gik nu.
Eftermiddagen gik i solskin og højt humør. Nu ser vi bare frem til et rigtigt spændende stævne på Sjælland i oktober.   
 
Erling. 


Tillykke!
 
Selvom TKS ikke var det selskab, der havde flest kuske repræsenteret ved DM, lykkedes det alligevel at nå hjem med flotte resultater.
Således blev Anette Holst Irming nr. 2 i 2-spand pony, efter at have ligget til en bronze efter lørdagens maraton. Imidlertid tabte Henrik Sloth sin 2.-plads i keglekørslen, så Anette kunne trække sig tilbage med en sølvmedalje.
Det lå lidt mere til højrebenet for Niels Schelde Petersen, som i år kører 1-spand pony, da han blev nr. 2 i dressuren og vandt maratonen, så han lå på en rimelig sikker 2. plads efter lørdagen. Den lod han sig heller ikke fravriste, så også Niels kom hjem med en sølvmedalje.
TKS ønsker tillykke.

Køresamling i Veje Ådal den 12. maj 2012
På trods af at foråret viste sig fra den kolde side, var der alligevel 13 hestekøretøjer, som var mødt til TKS’s fælles køresamling i Vejle Ådal.  Selv om køresamlingen har været en tradition gennem flere år, så var det første år, at undertegnede havde den fornøjelse at deltage på turen, men absolut ikke sidste gang. Vi havde en rigtig god dag, hvor vi fra start blev taget godt imod af Knud. Der var god tid til at få spændt for - og man kunne deltage med det tempo, man havde lyst til. Turen gik gennem Vejle Ådal – på Bindeballe stien, hvor man kunne nyde det flotte landskab. Efter 7 km var der fælles frokostpause nær Ravning broen. Efter frokost gik turen hjemad – igen i ens eget tempo - og der ventede fælles kaffebord, hvor Tove og Knud Poulsen var vært for ca. 60 deltagere. Det var en rigtig hyggelig dag, som varmt kan anbefales til alle. Vi glæder os til at være med igen næste år.
Erik og Birthe Therkelsen
Billeder fra Køresamling i Vejle Ådal den 12. maj.


Billeder fra Klubstævnet den 14-04-2012

Så er der lige afholdt DM på Dorthealyst på Sjælland.
TKS havde 3 kuske med, nemlig Karen Timling, Anette Holst Irming og
ikke mindst Niels Schelde Petersen.  Karen var med for første gang til et DM, hvor man kan sige at Anette og Niels er de rutinerede.  Desværre måtte Karen udgå i keglekørslen, da hun fik defekt på sin  vogn. Rigtig ærgeligt, men det er jo den slags ting, der sker. Anette  fik en samlet 6. plads i en klasse, hvor konkurrencen var hård. I denne klasse stillede Niels også op, og han gjorde det rigtig flot. Han blev nr. 4 i dressur, vandt maraton og blev nr. 2 i keglekørsel, hvilket rakte til en samlet bronzemedalje, så der var noget at fejre. Stort tillykke skal lyde herfra. Der var rigtig mange TKS'ere der havde taget turen til Sjælland for at heppe på de jyske kuske, det var rigtig hyggeligt at være der, og jeg er sikker på, at de 3 kuske var glade for opbakningen.

Se billeder fra DM her .....
 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite